Een duurzaam familiebedrijf

Begro investeert in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van duurzame energie projecten in Nederland. Met haar ruime ervaring in de ontwikkeling en realisatie van grote en complexe windenergieprojecten biedt Begro toegevoegde waarde voor de ontwikkeling en realisatie van verdere vormen van duurzame energie zoals zonne-energie en zonne-energie in combinatie met opslag.

Begro is opgericht door Tjitte, Anne en Jelma de Groot; een familiebedrijf. Begro heeft deelnemingen in een aantal (grote) windenergieprojecten en zonne-energieprojecten.

Begro heeft zelf geen mensen in dienst maar besteedt het projectmanagement uit aan Ventolines. De aandeelhouders hebben ruime ervaring in de ontwikkeling en realisatie van duurzame energieprojecten.

Begro is circa 25 jaar geleden gestart met de ontwikkeling van een windmolen bij een eigen agrarisch bedrijf. Hierna heeft Begro deelgenomen in de ontwikkeling en realisatie van grotere windenergie projecten waaronder Windpark Delfzijl, Windpark Westermeerwind (144 MW) in het IJsselmeer (gebouwd in 2015) en Windpark Fryslân (ca 320 MW) in het IJsselmeer waarvan de start bouw gepland is in 2019-2020.

Begro ontwikkelt en realiseert duurzame energie projecten in Nederland. De focus ligt op windenergie en zonne-energie. Daarnaast onderzoekt Begro de mogelijkheden voor duurzame energiesystemen zoals opslag en waterstof. Op dit moment werkt Begro aan haar 1e zonne-energieproject in combinatie met opslag bij het agrarisch bedrijf van een van de aandeelhouders. Begro wil haar portfolio van duurzame energieprojecten uitbreiden en meer focus leggen op de ontwikkeling en realisatie van zonne-energie, eventueel in combinatie met opslag. Begro doet dit door bijvoorbeeld door het actief zoeken naar nieuwe locaties voor projecten, samenwerkingen opzetten met organisatie met geschikte grond en duurzame ambities en/of het investeren in ontwikkelde projecten.